Sortering


Stekplant

Beschikbaar, Vanaf 3de week juli

Onze stekvelden met ruggen worden eind September klaargelegd. De andere stek/vermeerderingsvelden voor de stekken worden in het voorjaar aangelegd. De velden worden vervroegd met vliesdoek en folie om zo vanaf half Juli de eerste stekken klaar te hebben om af te leveren. Stekplanten worden geplant op trays, bakken en buiten velden.

Verse plant

Beschikbaar, Vanaf eind juli tot eind augustus

De vermeerderingsvelden voor verse planten worden in het voorjaar (voorjaarsteelt) aangelegd. De percelen worden met banenfolie afgedekt en enkele later nog met vliesdoek om zo vroeg mogelijk de eerste verse planten te kunnen leveren. De verse planten worden tot eind augustus gepland voor de productieteelt en tot en met september voor de vermeerdering.

Frigo Planten

Beschikbaar  : vanaf eind november tot eind augustus

Verschillende sorteringen

Frigo 8-12             --> 9-12 mm , 600 planten per kist

Frigo 12-15          --> 12-15 mm, 400 planten per kist

Frigo 8-15            --> 8-15 mm, 400 planten per kist

Frigo A+               --> 15-18 mm 200 planten per kist

Frigo A++             --> 18-22 mm, 150 planten per kist

Frigo WB (A+++) --> 23+ mm, 80 planten per kist

Frigo planten worden gerooid in de winter als ze in rust zijn. De groei en buiten temperatuur bepalen wanneer we in November/December kunnen beginnen met het inpakken van deze plant . De planten worden bij -1.5 C gekoeld opgeslagen totdat de planten in het voorjaar weer kunnen worden uitgeplant.

De frigo plant kan in het plantjaar al vruchten geven, hiermee wordt de plant vaak al terug verdient. Het jaar erop zal de plant volledig produceren en maximaal vruchten geven.

Wachtbed

Beschikbaar  : vanaf eind november tot eind augustus

Wachtbedvelden worden vanaf eind juli geplant met stek en verse planten vanuit onze eigen vermeerdering. Met de juiste verzorging en normaal weer groeien de planten uit tot een sterke wachtbedplant. De planten worden gerooid in December wanneer ze volledig in rust zijn. Vervolgens worden ze gesorteerd in 3 sorteringen en gekoeld bij -1. 5 C.

Verschillende sorteringen(in een tabel)

Grove wachtbedplanten   -->  23+mm, 80/100 planten per kist

Middel wachtbedplanten  -->  18-23 mm, 120 planten per kist

Lichte wachtbedplanten   -->  15-18 mm, 150 planten per kist

Tray plant

Beschikbaar : Vanaf half november tot eind augustus

Tray-planten worden in plaats van in de volle grond op een containerveld in trays opgekweekt. De eerste trays worden begin juli gevuld met speciale potgrond die aangevuld wordt met Osmocote. Vervolgens worden de trays aangeplant met stekplanten uit de eigen vermeerdering. Dit stekplantje ontwikkeld zich in hoog tempo tot een grove plant met een sterk doorworteld kluitje. De goedontwikkelde plant geeft een goede productie, goeie vruchtmaat en kost weinig energie.

Misted tips (potje)

Beschikbaar : Vanaf eind augustus tot eind november

Misted tips worden op een containerveld in kleine trays opgekweekt. De trays worden begin juli gevuld met speciale potgrond die aangevuld wordt met Osmocote. Vervolgens worden de trays aangeplant met stekplanten uit de eigen vermeerdering. De stekjes ontwikkelen zich snel en het kluitje is dan ook snel doorworteld. Dit goed doorwortelde kluitje zorgt ervoor dat de plant weinig stress kent en makkelijk weg groeit.Van den Wijngaart B.V. © 2017-2020
Realisation: StefanOomes.nl
Elsanta|Sonata|Darselect|Tenira|Lambada|